Logo leading home

Samfunn og sosiale spørsmål

Mike Remsdel mener vi bør anerkjenne frykten

Publisert: Magasinet Medium

Ingress: Å anerkjenne at vi alle er redde, fremfor å prøve å kvitte oss med frykten, kan skape et felles møtepunkt for dialog. Det hevder den amerikanske filmskaperen Mike Ramsdell.

Publisert: =Oslo

Ingress: Irland har en egen folkegruppe kalt de reisende. Ifølge en menneskerettighets-organisasjon blir de behandlet på samme måte som afro-amerikanere ble i USA på 1950-tallet.

Publisert: Ny Tid

Ingress: 5,4 millioner drepte. Hundretusener av voldtatte kvinner, og millioner tvangsflyttet fra sine hjem. Dette er blant følgene av den kongolesiske mineralkonflikten de siste ti–tyve årene.

Publisert: =Oslo

Ingress: Filmen «Cowboys in Paradise» vakte oppsikt. Den skildret den indonesiske øya som et av de viktigste målene for kvinnelig sexturisme. Fanger cowboyene på Kuta Beach fortsatt pengekuer fra rike land?

Publisert: Visjon

Ingress: – Massemedia formidler virkeligheten på en kvasinøytral måte. Hvis media ikke har et eget ståsted, blir de propagandakanaler, hevder Ketil Magnussen i Oslo Dokumentarkino. Her kan du se gode filmer om de store spørsmål i verden.

Green school holistisk skole

Publisert: Visjon

Ingress: Green School på den indonesiske øya Bali er en internasjonal skole som i 2012 mottok prisen «verdens grønneste skole». Ledelsen vil vise verden en annen modell for utdanning, med fokus på å engasjere og bekrefte hele mennesket.

Publisert: =Oslo

Ingress: Antall elever med lese– og skrivevansker kunne vært redusert betraktelig, mener spesialpedagog Elin Natås. – Jeg anbefaler foreldrene til barna jeg jobber med å ta kontakt med barneombudet.

Publisert: Helga Nationen

Ingress: 106 000 døde amerikanere. Hvert år. Av riktig foreskrevne og inntatte legemidler. Kan naturmedisin være et alternativ?

Robert Lim naturlig fødsel

Publisert: Magasinet Medium

Ingress: Vil fødselsopplevelsen prege vår sosiale, psykologiske, spirituelle og fysiske funksjonsevne for resten av livet? Ja, hevder de som praktiserer naturlig fødsel. De vektlegger å skape en trygg og kjærlig atmosfære under fødesituasjonen, slik at barnet får best mulig vilkår for tillit og kjærlighet resten av livet.

Publisert: Flux

Ingress: Erik Damman har mange eventyr bak seg, men har også erfaring med depresjon. Flux har snakket med ham om frivillig og ufrivillig ensomhet.

Publisert: Helga Nationen

Ingress: På Solborg gård bor mennesker med psykisk utviklingshemming sammen med «vanlige» mennesker fra hele verden.

Publisert: Helga Nationen

Ingress: Blir hun Harald Millis arvtaker? Eller vil Sigrid Hjørnegård bygge en gigantisk vindmøllepark til havs?