Logo leading home

Kultur

Ove Røsbak Skarpskytteren

Publisert: Helga Nationen

Ingress: Det smalt da han hevdet at Alf Prøysen var bifil. Men forfatter Ove Røsbak er mye mer enn Prøysen-biografen.

Publisert: Nationen

Ingress: Som eneste aktør i Norge tilbyr Høgskolen i Hedmark studier i turistguiding. Utgangspunktet er at Norge er for dårlig til å tekkes turistene. I halvannet år blir studentene drillet i natur- og kulturguiding.

Publisert: Helga Nationen

Ingress: HOT NOK AS produserer klær i ull, inspirert av folkedrakter. Får du ikke komplimenter for klærne, kan du heve kjøpet uten nærgående spørsmål.

Publisert: Jukebox
Merknad: Dette er en av mine første artikler.

Ingress: På CD-en «Løkky» har Too Far Gone fra Trondheim samarbeidet med rapgruppa Fremmed Rase, og det er også en gjesteopptreden med avdøde Sven O Høiby og høyst levende Sputnik. Jukebox møtte de spøkefulle gutta i forbindelse med en konsert på Smuget i Oslo. Det ble intervjuet vi aldri kommer til å glemme!

Publisert: =Oslo

Ingress: I 2005 sa musikkprofessor Jon-Roar Bjørkvold opp sitt professorat på Blindern. Han mener tall og tellekanter preger skolen, mens det menneskelige aspektet svekkes.

Publisert: =Oslo

Ingress: Bøler er Oslos perle og store stolthet, ifølge Egil Hegerberg. Han vil begrense tilflytning til bydelen ved å bygge en mur.

Publisert: =Oslo

Ingress: Det er mange som mener noe om kunstneren Morten Viskum. Hans kunst preges av sterke virkemidler. Du har kanskje sett hans døde dyr på formalin og bilder malt med en død hånd? – Det er ikke er noe mål for meg å provosere, sier kunstneren selv.

Publisert: =Oslo

Ingress: For seks år siden forlot Peter Stephens sin trygge studenttilværelse i Dublin for å dra til Oslo og drive med musikk. I august spiller han for tjue tusen mennesker i talentkonkurransen Emergenzas verdensfinale.

Publisert: =Oslo

Ingress: Båten MS Innvik var i 25 år en omreisende teaterscene på Vestlandet. Nå er den både teaterscene, konsertlokale og hotell i Bjørvika.

Publisert: Ny Tid

Ingress: Norge lider av kollektiv hjernedød, synes dikteren Bertrand Besigye. Han skjønner ikke hvorfor folk er så redde for å leve.