Helse og livsstil

Publisert: Mat&Helse

Ingress: – Genuin helse krever å gå fra å se deg selv og andre som objekter, til å bli et ansvarlig subjekt. Du må balansere måten du lever på. Det sprenger helsebegrepet vi er blitt vant til i Norge, hevder transpersonlig psykoterapeut Christine Arentz Schjetlein.

Publisert: Magasinet Medium

Ingress: Når vi søker dypere mening i livet og å bli mer autentiske og sanne, vil mange på et tidspunkt føle en sterk trang til å bryte med alt det kjente. Vi kan oppleve å være fanget i resultatene av valg vi tok før vi kom ordentlig i kontakt med oss selv. Å dra på en moderne pilegrimsreise eller ta andre radikale valg kan gi oss avstanden vi trenger for å erkjenne dypere aspekter av hvem vi er. Senere kan vi komme tilbake og leve ut fra dette.

Publisert: LiveLife (Life-kjedens kundemagasin)

Ingress: Ubalanse i hormonsystemet rammer stadig yngre menn, og antas å være en av årsakene til at så mange får problemer med prostata. Ved å ta bedre vare på seg selv, kan de fleste menn selv bidra til å redusere den hormonelle ubalansen i kroppen.

Publisert: Magasinet Medium

Ingress: Charley Patton fra California kom til Ubud på Bali i 2004 da han var på sykkelreise gjennom Sørøst-Asia. Sammen med to andre startet han Yoga Barn – et internasjonalt senter for yoga – som åpnet i 2007.

Publisert: Hundesport

Ingress: De har adoptert elleve ga­tehunder, hjelper elefanter og flyktninger i nød, og har påtatt seg forsørger­ansvaret for fire thailand­ske jenter. – I Thailand er det stor takhøyde for utradisjonelle levemåter, hevder det norsk-engel­ske ekteparet Siri Hagen og Michael Waltham.

Publisert: Flux

Ingress: Jan Klyve er styremedlem i forbrukerorganisasjonen Fritt Helsevalg. Han mener at helsevesenet i dag ikke tjener forbrukerne, men i stor grad er til for den farmasøytiske industrien. Bærekaftig helse for fremtiden krever noe vesentlig annet.

Publisert: Spabeauty

Ingress: Stadig flere spasentre har en holistisk tilnærming i sine tilbud og østlige massasjeteknikker har blitt svært populært. Mesnali ayurvediske helsesenter er foreløpig det eneste i norden som praktiserer Ayurveda på tradisjonelt indisk vis.

Publisert: Magasinet Medium

Ingress: Kan rekesalat, brød og kjøttpålegg gi deg tilstrekkelig med vitaminer? Ønsker norske helsemyndigheter at folk skal bli friske? Norsk-amerikanske Thor Johansen er sjef for helsekostprodusenten Bio-Life, og i dette intervjuet snakker han engasjert ut om disse spørsmålene og mye mer.

Publisert: Mat&Helse

Ingress: Indiske Swami Vivekananda introduserte yoga for Vesten allerede i 1893. Siden har den vestlige verden virkelig fått øynene opp for de mange helsefremmende sidene ved yoga.

Publisert: Magasinet Medium

Ingress: Reising gjør det mulig å prøve noe helt nytt uten å framstå som sprø overfor menneskene rundt deg. Den engelske fotografen og filmskaperen Rolf Gibbs var på reise i ti år og forteller om hvordan reising kan totalforandre vår virkelighetsforståelse.

Publisert: Life-magasinet

Ingress: Hva kan vi gjøre for bedre å takle en stresset hverdag? Forfatter Kjersti Wold tror stress skyldes at vi ikke klarer å konsentrere oss om det som fyller øyeblikket og peker på takknemlighet som en nøkkel til å være mer til stede i livet. – Takknemlighet forløser en verdsettelse av livet og en nærhet til det å være til, mener hun.

Publisert: Mat&Helse

Ingress: – Ingen bør påstå at ayurveda bare er overtro, sier Dr. Vasant Lad, en av de fremste nålevende autoriteter innen ayurvedisk medisin.

Publisert: Spabeauty

Ingress: Tao Garden Spa & Health Resort i Thailand er ikke som andre spa. Her stimuleres de indre organene, kroppen renses, og det tilbys massasje som gir bedre sexliv.

Publisert: Life-magasinet

Ingress: Sommerens sunneste tørsteslukker er uten tvil vann. Men hvor mye vann trenger vi egentlig å drikke? Og er vannet fra springen rent nok? Er det galskap å kjøpe vann på flaske i Norge? De lærde strides.

Publisert: Vi Menn

Ingress: – Stå i kattepositur, jeg skal massere din anus.