Logo leading home

Helse og livsstil

Publisert: Mat&Helse

Ingress: – Genuin helse krever å gå fra å se deg selv og andre som objekter, til å bli et ansvarlig subjekt. Du må balansere måten du lever på. Det sprenger helsebegrepet vi er blitt vant til i Norge, hevder transpersonlig psykoterapeut Christine Arentz Schjetlein.

Publisert: Visjon

Ingress: Thailand har blitt en av de mest populære feriedestinasjonene for nordmenn. Samtidig velger stadig flere vestlige «smilets land» for rusrehabilitering. Felles for de forskjellige tilbudene er at mindfulness har en sentral plass. Urtemedisin, energihealingen Reiki, traumetilpasset yoga og kroppsbasert psykoterapi er også sentrale ingredienser.

Publisert: LiveLife (Life-kjedens kundemagasin)

Ingress: Ubalanse i hormonsystemet rammer stadig yngre menn, og antas å være en av årsakene til at så mange får problemer med prostata. Ved å ta bedre vare på seg selv, kan de fleste menn selv bidra til å redusere den hormonelle ubalansen i kroppen.

Publisert: Magasinet Medium

Ingress: Charley Patton fra California kom til Ubud på Bali i 2004 da han var på sykkelreise gjennom Sørøst-Asia. Sammen med to andre startet han Yoga Barn – et internasjonalt senter for yoga – som åpnet i 2007.

Publisert: Hundesport

Ingress: De har adoptert elleve ga­tehunder, hjelper elefanter og flyktninger i nød, og har påtatt seg forsørger­ansvaret for fire thailand­ske jenter. – I Thailand er det stor takhøyde for utradisjonelle levemåter, hevder det norsk-engel­ske ekteparet Siri Hagen og Michael Waltham.

Publisert: Flux

Ingress: Jan Klyve er styremedlem i forbrukerorganisasjonen Fritt Helsevalg. Han mener at helsevesenet i dag ikke tjener forbrukerne, men i stor grad er til for den farmasøytiske industrien. Bærekaftig helse for fremtiden krever noe vesentlig annet.

Publisert: Spabeauty

Ingress: Stadig flere spasentre har en holistisk tilnærming i sine tilbud og østlige massasjeteknikker har blitt svært populært. Mesnali ayurvediske helsesenter er foreløpig det eneste i norden som praktiserer Ayurveda på tradisjonelt indisk vis.

Publisert: Magasinet Medium

Ingress: Kan rekesalat, brød og kjøttpålegg gi deg tilstrekkelig med vitaminer? Ønsker norske helsemyndigheter at folk skal bli friske? Norsk-amerikanske Thor Johansen er sjef for helsekostprodusenten Bio-Life, og i dette intervjuet snakker han engasjert ut om disse spørsmålene og mye mer.

Publisert: Mat&Helse

Ingress: Indiske Swami Vivekananda introduserte yoga for Vesten allerede i 1893. Siden har den vestlige verden virkelig fått øynene opp for de mange helsefremmende sidene ved yoga.

Publisert: Magasinet Medium

Ingress: Reising gjør det mulig å prøve noe helt nytt uten å framstå som sprø overfor menneskene rundt deg. Den engelske fotografen og filmskaperen Rolf Gibbs var på reise i ti år og forteller om hvordan reising kan totalforandre vår virkelighetsforståelse.

Publisert: Life-magasinet

Ingress: Hva kan vi gjøre for bedre å takle en stresset hverdag? Forfatter Kjersti Wold tror stress skyldes at vi ikke klarer å konsentrere oss om det som fyller øyeblikket og peker på takknemlighet som en nøkkel til å være mer til stede i livet. – Takknemlighet forløser en verdsettelse av livet og en nærhet til det å være til, mener hun.

Publisert: Mat&Helse

Ingress: – Ingen bør påstå at ayurveda bare er overtro, sier Dr. Vasant Lad, en av de fremste nålevende autoriteter innen ayurvedisk medisin.

Publisert: Spabeauty

Ingress: Tao Garden Spa & Health Resort i Thailand er ikke som andre spa. Her stimuleres de indre organene, kroppen renses, og det tilbys massasje som gir bedre sexliv.

Publisert: Life-magasinet

Ingress: Sommerens sunneste tørsteslukker er uten tvil vann. Men hvor mye vann trenger vi egentlig å drikke? Og er vannet fra springen rent nok? Er det galskap å kjøpe vann på flaske i Norge? De lærde strides.

Publisert: Vi Menn

Ingress: – Stå i kattepositur, jeg skal massere din anus.